ZATVORENO I Hrvatska uvodi neradne nedjelje. Shopping centri objavili radne i neradne dane

Zatvoreno ploča
Ilustracija

Još je šest dana ostalo do 1. srpnja, odnosno do dana kada će u Hrvatskoj napokon doći do neradnih nedjelja. Nove odredbe Zakona o trgovini kao jednu od najvažnijih promjena donose i stavku o ograničavanju rada na sveukupno 16 nedjelja u godini, piše RTL.

Tako će od iduće nedjelje, 3. srpnja - 16 od 27 mogućih nedjelja, poslodavci morati odabrati kada će njihove trgovine raditi. Sada je to još lako za odabrati, ali od Nove godine, 16 radnih nedjelja trebat će rasporediti na cijelu godinu.

Posljednja je nedjelja kada možete doći pred bilo koji shopping centar, pred bilo koju trgovinu i biti sigurni da će biti otvoreni. RTL je provjerio raspored radnih, odnosno neradnih nedjelja u trgovinama, pekarama i shopping centrima u glavnom gradu Hrvatske.

City Center one objavio je raspored radnih nedjelja za svoja dva shopping centra - West i East. Trgovački Supernova centri (Supernova Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Cvjetni i Centar Kaptol) neće raditi sve do posljednje nedjelje u kolovozu, 27.8. 

Westgate je na svojoj stranici objavio da će sve trgovine u njihovom centru raditi na iste nedjelje. "Među najvažnijim ističemo da ćemo radne i neradne nedjelje ravnomjerno rasporediti kroz sve mjesece, pa će tako centar za kupce biti otvoren i pojedine nedjelje u srpnju i kolovozu. Tragom ideje da djelatnici imaju zajamčen odmor na određene dane, Westgate je već sada odlučio da će na Badnjak i staru Godinu biti zatvoren za kupce, kako bi djelatnici imali pravi produženi blagdanski odmor", stoji u objavi.

Avenue Mall će svoje trgovine otvoriti tek u rujnu kada će raditi prve tri nedjelje, zatim prve četiri nedjelje u listopadu, sve nedjelje u studenom i sve nedjelje u prosincu. Arena Centar još uvijek nije objavila koje će nedjelje raditi. Konzum, Studenac, Lidl još uvijek rade na rasporedu kada će njihove trgovine raditi, a slično je s IKEA-om, dm-om, BIPA-om.

Raspored radnih i neradnih nedjelja, možete pogledati ovdje.