VOZIO MRTAV PIJAN PO LICI Državljanin BiH sa 1,79 promila osuđen na 28 dana zatvora

pijani vozač,lika,policija
Luka Stanzl/PIXSELL

Na Općinskom sudu u Gračacu danas je po žurnom postupku zbog vožnje u alkoholiziranom stanju od 1.79 promila na 28 dana zatvora, uvjetno na godinu dana, osuđen državljanin BiH (43), a sudit će se i državljaninu Slovenije (60) zbog vožnje uz alkoholiziranost od 2.4 promila.

Kako je Hini rekla glasnogovornica ličko senjske PU Maja Brozičević, sud je BiH državljaninu osim uvjetne zatvorske kazne izdao i rješenje na tromjesečnu zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na prostoru Hrvatske.Njega su policajci koreničke Postaje granične policije zaustavili jučer u osobnom automobilu u vidno pijanom stanju, kontrolom je utvrđeno da je vozio sa 1.79 promila alkohola, te je odmah bio isključen iz prometa i uhićen, a danas odveden na suđenje u Gračac.

Slovenski vozač u Senju napuhao 2.40 promila

Također jučer policija je u Senju iz prometa isključila i na trežnjenje u svoje prostorije odvela vidno pijanog slovenskog državljanina (60), koji je vozio osobni automobil slovenske registracije. Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola od 2,40 promila.

Njemu se danas zbog štrajka sudskih službenika i namještenika nije sudilo po žurnom postupku, pušten je na slobodu i suđenje će se obaviti naknadno, redovnim putem, rekla je Brozičević.