UŽAS U LICI Policajci prijavljeni za silovanje žene, bit će udaljeni s dužnosti

policija hrvatska
Ilustracija

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe.

''Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana'', rekli su iz PU Ličko-senjske.

Uhićeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije, dodali su.

Udaljeni s dužnosti

Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te da će danas biti udaljeni s dužnosti.

"Naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđujemo.

Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja.