UGOSTITELJSKI RADNICI S BRAČA Odrekli se napojnica za djecu s teškoćama u razvoju

brač,donacije,humanitarna pomoć,ugostitelji
Nova TV

Subotnje napojnice bračkih ugostitelja idu djeci s teškoćama u razvoju.

"Tri godine radim ovdje i svake godine sudjelujemo. Stvarno mi nije problem odreći se", rekla je konobarica Stella Šore za Dnevnik Nove TV. "Prvi put kad sam čula, rekla sam nećemo dirati ljudima u kruh. Ali oni su to od srca dali. Kad primite tako nešto od srca mi smo stvarno zahvalni", naglasila je Nela Gospodnetić iz Udruge Brački pupoljci.

brač,donacije,humanitarna pomoć,ugostitelji

Kovanice ili novčanice, nije bitno. U akciji za Bračke pupoljke prikupljeno je 110.000 eura. Jedanaesta je ovo godina akcije "Svaka kuna se računa", koja je nakon ulaska u eurozonu postala "I euro jedan djeci je vrijedan".

Donacije primaju do 31. kolovoza

Brački Crveni križ organizator je od prvog dana, još kada su u akciji sudjelovali samo ugostitelji iz Supetra, dok se danas radi o jednoj od najmasovnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija na ovom dalmatinskom otoku, ali i u cijeloj Dalmaciji. Prikupljena novčana sredstva iznimno su važna za Bračke pupoljke, jer njihovi roditelji volonteri se gotovo isključivo financiraju od donacija.

"Brač je najveći srednjodalmatinski otok, koji je već mnogo puta pokazao da ima i najveće srce za svoju djecu! Nakon uspješnih deset godina akcije, nastavljamo i dalje, samo s novim nazivom. Pozivam sve koji će se u subotu naći na našem otoku, da se pri ostavljanju napojnice sjete naših bračkih mališana. Ako niste na Braču, a želite sudjelovati u humanitarnoj akciji, to je moguće uplatom na račun akcije HR37 236 0000 1503 290 087", rekao je ranije Mate Mladina, ravnatelj Crvenog križa Brač.

Ovogodišnja humanitarna akcija započela je malonogometnim turnirom u Bobovišćima, a završetak je planiran 27. kolovoza uz humanitarni koncert u Milni. Donacije se na žiro račun primaju do 31. kolovoza, nakon čega će sva prikupljena sredstva biti donirana Bračkim pupoljcima.