OPASNA POTJERA U HRVATSKOJ U dva auta brzinom 200 km/h bježali prema Zagrebu, policija jednog uspjela zaustaviti

potjera
HAK

Velik broj slušatelja i pratitelja na društvenim mrežama zatrpao je redakciju Radio Mrežnice informacijama o potjeri policije koja se odvijala od Potoka Tounjskog pa sve do autoceste prema Zagrebu. Policajci su lovili dva vozila i jedno su uspjeli zaustaviti, no zasad nema više službenih informacija, prenosi Jutarnji.

Jurnjava na prometnicama izgledala je kao filmu, javio je Stjepan koji se u tom trenutku našao na početku potjere, na području Potoka Tounjskog i vidio samo jedno policijsko vozilo.

Za Igora je ovo bilo previše jer kaže, “nije ni sanjao da se ovo može dogoditi”. Obojica vozača koja su bila na cesti kažu da su osjetili nevjerojatnu nesigurnost i strah.

Ništa bolje nisu svjedočili niti drugi vozači i vozačice, odnosno sudionici u prometu.

Neki su se vozili autocestom dok je jurnjava trajala i doslovno se “smrzli od straha”.

"Moja sestra je putovala tada prema Zagrebu, kaže da je bilo vrlo neugodno na autoputu kraj jurećih vozila".

Kroz Bosiljevo prošli 200 na sat.

"Grozno! Djeca su krenula prema meni i u tom momentu su se nažalost nalazili na autoputu. Kažu da su doživjeli šok jer su izbjegli sudar u zadnji čas. Užas!", neki su od komentara na Facebooku.

Srećom, promet autocestom ove večeri nije bio gust, no proživljeni strah vozača i ostalih sudionika u prometu je neopisiv.

Sve je počelo nešto nakon 17 sati na prometnicama Karlovačke županije: za dva vozila jurila su barem četiri policijska vozila i to od Potoka Tounjskog prema Karlovcu i najvjerojatnije dalje autocestom prema Zagreb.

Policijske ophodnje u Potoku Tounjskom počele su ubrzo potjeru za najmanje dva vozila kojima su najvjerojatnije upravljali krijumčari migranata. Vrlo brzo dali su se u bijeg prema Karlovcu i dalje na autocestu prema Zagrebu.

"Jedno vozilo je zaustavljeno, a drugo vozilo je prošlo područje koje pokriva Policijska uprava Karlovačka", potvrdili su za iz policije i rekli kako ne mogu iznijeti više informacija jer je akcija i dalje u tijeku.