NAPAD NOŽEM Unuk poznatog hrvatskog redatelja osumnjičen za pokušaj ubojstva

Matija Vrdoljak
Pixsell/PU Zagrebačka

Unuk poznatog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka, 26-godišnji Matija Vrdoljak, nalazi se trenutno u istražnom zatvoru gdje čeka rasplet istrage za pokušaj ubojstva. Istražni zatvor mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo. Naime, trenutno ga tužiteljstvo povezuje s krvavim okršajem koji se početkom prošlog mjeseca dogodio u središtu Zagreba, piše N1.

Obračun u centru grada

U ranim jutarnjim satima 9. prosinca prošle godine u Draškovićevoj ulici nedaleko od hotela Sheraton došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba više osoba. U sve se umiješao 21-godišnjak koji je pokušao razdvojiti sukobljene.

U jednom trenutku, kako je rekonstruirala policija, 26-godišnji Vrdoljak prišao mu je s leđa i zadao mu više uboda nožem. Kako su izvijestili i policija i državno odvjetništvo, napadnuti mladić nije se mogao braniti budući da je Vrdoljak na njega nasrnuo s leđa.

Iako je 21-godišnjak u napadu lakše ozlijeđen, tužiteljstvo je protiv Matije Vrdoljaka otvorilo postupak zbog pokušaja ubojstva.

Policija objavila snimku

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela kojeg je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor”, priopćilo je tužiteljstvo.

Ovaj slučaj je zanimljiv jer je policija morala objaviti snimku napadača kako bi ga identificirala. Doznajemo da su svjedoci događaja, koji su bili u Draškovićevoj, uvjeravali da je 21-godišnjaka napao neki nepoznati prolaznik.

Detalji prijave protiv Vrdoljaka

Ipak, istražitelji su utvrdili što se događalo – dvije skupine pijanih mladića najprije su se posvađale, a zatim i potukle. Vrdoljak je, kako se za sada sumnja, u jednom trenutku izvukao nož i njime nasrnuo na 21-godišnjaka. Ovaj, kako doznajemo, u prvi mah nije ni primijetio da je ranjen budući da je bio pod utjecajem alkohola kao i većina izgrednika. Tek kasnije, kada je pregledavao oštećenja na jakni, osjetio je krv.

Istražitelji vjeruju da su mladići koji su bili u Vrdoljakovoj skupini, izjavili da je 21-godišnjaka, koji je bio u drugoj grupi, napao nepoznati prolaznik, samo kako bi zaštitili prijatelja. No, nakon što je policija objavila fotografiju tražene osobe, jedan od Vrdoljakovih znanaca prepoznao je 26-godišnjeg režiserovog unuka te obavijestio policiju.

Kršenje zakona

Inače, Matija Vrdoljak, sin Luke Vrdoljaka i Ivane Radeljić Vrdoljak, glumio je u djedovom filmu i seriji “General”. Mladić i živi u djedovoj kući, a do sada je već imao problema s kršenjem zakona.

Iz izvora bliskih istrazi N1 doznaje kako je u više navrata prekršajno prijavljivan i to zbog posjedovanja marihuane, vike i galame, te vrijeđanja policije.