NOVA POLICIJSKA AKCIJA U BIH Među privedenima jedan biznismen, a istražuje se i bh. manekenka

Lisice vezanje
Ilustracija

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Sarajevske županije (SŽ) i dvije lokacije na području Tuzlanske županije (TŽ), navodi Zenicablog.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva 'Meta', koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) i koja je usmjerena na privođenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela: 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog zakona Federacije BiH, 'Odavanje službene tajne' iz članka 388. Kaznenog zakona Federacije BiH, 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz članka 383. Kaznenog zakona Federacije BiH i 'Nadriliječništvo' iz članka 233. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije 'Meta' se poduzimaju u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u suradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova SŽ i Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova TŽ.

Tijekom pretresa, osam osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

Među privedenima u akciji 'Meta' jutros je priveden biznismen Gordan Memija, koji se nalazi u Odjelu za narkotike MUP-a SŽ, neslužbeno saznaje 'Dnevni avaz'.

U akciji 'Meta' predmet interesiranja su i Mahir Očuz, bh. manekenka Džejla Glavović-Očuz. Biznismen i bivši predsjednik Županijskog odbora A-SDA ZDŽ Refik Kurgaš je za sada nedostupan organima gonjenja. Prema neslužbenim informacijama oni su osumnjičeni za nelegalnu trgovinu kanabisovim uljem i do kraja dana bi trebali biti predati u nadležnost Tužiteljstva ZDŽ.

Među privedenima je i policijski službenik Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ i to Muris S. iz Visokog, piše 'Dnevni avaz'.