MUP ŽZH Suspendiran policajac koji je napao 51-godišnjaka iz Ljubuškog

MUP ŽZH policija
Ilustracija

MUP ŽZH suspendirao je vlastitog policajca iz Ljubuškog zbog sumnje na nasilničko ponašanje, odnosno napad na 51-godišnjaka također iz Ljubuškog.

"Vezano za vaš upit upućen e-mailom dana 20. listopada 2023. godine, dana 18. 10. 2023. godine, u 16.30 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu od dežurne doktorice DZ Ljubuški da je u prostorije DZ Ljubuški pristupila osoba L. V. rođen 1972. godine iz Ljubuškog, sa zadobivenim ozljedama prilikom fizičkog napada od druge osobe. Po prijavi su postupili policijski službenici PU Ljubuški koji su u DZ Ljubuški zatekli osobu L. V. s vidljivim ozljedama glave, te isti je izjavio da je ozljede zadobio od osobe M. A. rođen 1989. godine iz Ljubuškog. Policijski službenici PU Ljubuški su o svemu navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, te poduzeli potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica vezanih za predmetno kazneno djelo", navodi se u odgovoru našem portalu iz Uprave policije MUP-a ZHŽ.

Nadalje navode da je u tijeku postupak protiv policajca M. A.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je M. A. počinio kazneno djelo nasilničko ponašanje iz članka 362. KZ F BiH, po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv istog uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl. 362 KZ F BiH. Također, pošto se radi o policijskom službeniku MUP-a ŽZH M. A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti iz čl. 107. stavak (1) točka (9) ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela Zakona o policijskim službenicima ŽZH („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 8/07, 16/07, 13/08, 17/08, 12/15, 4/18, 21/21, 29/21 i 27/23), isti je privremeno suspendiran sa zadataka i dužnosti koje obavlja do okončanja stegovnog postupka", zaključili su u odgovoru našem portalu.

Na predmetu radi i Tužiteljstvo ŽZH.

"PU Ljubuški je 18. 10. 2023. godine izvijestila dežurnog tužitelja da je taj dan M. A. (1989.), policijski službenik PU Ljubuški, fizički napao L. V. (1972.) iz Ljubuškog i tom prilikom mu nanio za sad tjelesne ozljede neutvrđenog stupnja. Događaj je okvalificiran kao nasilničko ponašanje iz čl. 362 Kaznenog zakona Federaciije BiH", naveli su iz Tužiteljstva našem portalu. Zanimljivo, Tužiteljstvo kada je u pitanju ovaj policajac ima raniji predmet, kada je on bio meta napada.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.