GRANIČNE KONTROLE Uhićen kod Ljubuškog zbog iznude

Doljani granica carina
Ilustracija/Hercegovina.info

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Doljani, 12. rujna, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Crveni grm lišili su slobode D.J. (1973.), državljanina Republike Hrvatske. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog kaznenog djela 'Iznuda'. Predat je službenicima Centra sudske policije u županiji Zapadnohercegovačkoj.

14. rujna 2023., pripadnici postrojbe GPBiH Trebinje, lišili su slobode N.K. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Hum, 15. rujna, lišili su slobode M.D. (1981.), državljanina Sjedinjenih Američkih Država. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Kontroliran je na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum na izlasku iz BiH i predat službenicima MUP-a SŽ.

Pripadnici postrojbe GPBiH Brčko, 13. rujna 2023., lišili su slobode M.P. (1989.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brčko i predat službenicima MUP-a RS.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. rujna, na letu za Varšavu, lišili su slobode M.S. (1992.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina, 10. rujna 2023., lišili su slobode D.M. (1979.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao tjeralicu za njim zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Državljanin Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.