FOTO  ZABORAVLJENI PUTOVI Ljubuški i Široki Brijeg uskoro bi mogli biti još bliži

Grljevići nova cesta

One koji su u posljednje vrijeme prolazili kroz zapadni dio Hercegovine, zasigurno je iznenadio prizor radova na putu gdje kuće nisu vidljive s kolnika. Put u smjeru nekadašnje duhanske prijestolnice regije, odmah rađa asocijaciju na povezivanje Ljubuškog i Širokog Brijega preko Grljevića i Rasna. Nova cesta s dva kolnička traka bila bi pun pogodak jer bi se konačno otvorili neki novi horizonti za lokalno stanovništvo.

Povezivanje snova i stvarnosti: Grljevčani i Udruga Put Nade

„U to ime je u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom održana donatorska večer pod nazivom ‚Zaboravljeni putovi Grljevića’. Ova večer bila je rezultat predanog rada Grljevčana iz Udruge Put Nade“, kazao je za Hercegovina.info Marko Čolak, jedan od organizatora. Kako nam je objasnio, ovaj projekt izgradnje puta za njih nije samo infrastrukturni poduhvat, već i prilika za otvaranje novih puteva prema obje regije. Uz podršku Grada Ljubuškog i Zapadnohercegovačke županije, udruga je uspjela mobilizirati zajednicu kako bi ostvarili zajednička nastojanja za dobro cijele županije.

Faza asfaltiranja: Prvi korak prema povezanosti

Kako su nam organizatori potvrdili, prva faza asfaltiranja puta već je uspješno završena, što je zapravo svojevrstan početak ostvarenja sna o boljoj povezanosti Širokog Brijega i Ljubuškog. „Ovaj korak predstavlja ključni trenutak kako za same Grljevčane tako i za sve one koji su podržali ovu inicijativu“, dodao je. Kako doznajemo, nastavak radova očekuje se s dolaskom ljeta.

Grljevići nova cesta

Financijski uspjeh: 121.000 KM za novi put

Po svemu sudeći, broj prikupljenih sredstava pokazuje da je večer bila itekako uspješna. „Dosad je ukupno prikupljeno 121.000 KM, a donacije i dalje pristižu na račun udruge“, prokomentirao je Čolak. Ova impresivna cifra odražava podršku zajednice i njezinu spremnost da podrži hvale vrijedan projekt koji će poboljšati živote mnogih.

Prema dobivenim informacijama, prikupljena financijska sredstva će poslužiti za realizaciju druge faze projekta, koja će spojiti već izgrađeni dio iz prve faze s raskrsnicom poznatom kao „Špirića kuća“, gdje je postavljena kultna znak - STOP. Ukupna dužina ove trase iznosit će 1750 metara.

Kako organizatori tvrde, donatorska večer možda je prošla, ali prilika za podršku još uvijek traje.

„Ukoliko želite pružiti podršku ovoj hvale vrijednoj inicijativi, imate opciju donacije – bilo putem gotovine ili uplatom na račun udruge. Jedan od najbržih i najjednostavnijih načina je donacija u gotovini. Na ovaj način svoj doprinos možete predati osobno nekom od začetnika ove inicijative, a sve informacije možete pronaći klikom na ovaj link http://www.povezimo-grljevice.org. Svaka donacija doprinosi ostvarenju cilja - izgradnji puta koji će promijeniti perspektivu cijele regije“, zaključio je Čolak.
 
Sve ukazuje na to da je ova donatorska večer bila mnogo više od običnog događaja; predstavljala je simbol zajedničkog truda, nade i želje za boljom budućnošću. Izgradnja puta prema Grljevićima ne samo da otvara fizičke putove, već i simbolizira snagu zajednice koja je spremna raditi zajedno za opće dobro.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.