VIJEĆE MINISTARA BIH Fondaciji Gorice Dodik 30.000 KM

Obitelj Dodik
Capital.ba

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku da se 30.000 KM iz tekuće rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine dodijeli Fondaciji "Srpska kuća" na čijem je čelu Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.

"Sredstva iz članka 1. ove odluke izdvajaju se povodom značajnijih vjerskih praznika, a koje će zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obilježiti na način da će se, umjesto organiziranja prijema povodom pravoslavnog Božića, sredstva iz članka 1. ove odluke doznačiti Fondaciji "Srpska kuća" za potrebe sufinanciranja izgradnje stambenih objekata za višečlane obitelji", piše u odluci koja je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, prenosi Faktor.

Da je Gorica Dodik predsjednica Upravnog odbora ove Fondacije vidljivo je i iz podataka dostupnih na web stranici Company wall buseness, ali i iz nekoliko priopćenja. Fondacija je osnovana u siječnju ove godine.

Podsjetimo da je Ministarstvo financija Sjedinjenih Država u listopadu uvelo nove sankcije za Milorada Dodika. Kako navode iz ministarstva sankcije su uvedene "proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba" kao i drugim pojedincima i entitetima koje se dovode u vezu s njim, a na popisu su i Gorica i Igor Dodik, Dodikovi sin i kćerka.