Tko je Matej Živković, teško ranjeni u jučerašnjoj pucnjavi u Sarajevu

Matej Živković, svjedok, Matej Živković
Avaz

U sarajevskom naselju Dobrinja jučer u popodnevnim satima teško je ranjen Matej Živković. Kako je portal "Avaza" objavio, na Živkovića je pucano i 15. veljače što je on prijavio policiji. 

Tko je Matej Živković? 

Trenutno i zadnjih nekoliko godina je član Povjerenstva za vrijednosne papire FBiH, dugogodišnji profesor na više fakulteta u BiH, među kojima je i Sarajevo School Science and Technology (SSST) Sarajevo čiji je osnivač i vlasnik Ejup Ganić, bivši član ratnog Predsjedništva BiH. Živković, važi za vrsnog ekonomskog analitičara i poznavatelja ekonomskih prilika.

Živković je i svjedok u predmetu "Profit" na Županijskom sudu u Sarajevu. U tom predmetu se sudi Hasanu Ćelamu, bivšem predsjedniku Povjerenstva za vrijednosne papire FBiH čiji je Živković sada član. Optuženi su i Zijad Blekić, Armin Mulahusić, Edin Muftić... Ukupno je optuženo 18 osoba za organiziranje grupe koja je od 2006. do 2014. godine na nezakonit način stekla imovinsku korist od oko 30 miijuna maraka. Profesor Živković je danas trebao gostovati na jednoj televiziji.

Avaz podsjeća da napadač na Živkovića nije uhićen.