ŠTRAJK BI MOGAO URODITI PLODOM Vlada HNŽ održala hitnu telefonsku sjednicu, kreću pregovori za novi kolektivni ugovor

Prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je na hitnoj telefonskoj sjednici usvojila odluku o pokretanju pregovora kako bi zaključili kolektivni ugovor.

"Na tragu dogovorenoga na sastanku predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenka Hercega, ministra financija Adnana Faladžića, ostalih članova Pregovaračkoga tima Vlade i čelnika Nezavisnoga sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, održanom u petak, 3. studenog 2023. godine, Vlada je na današnjoj žurnoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, usvojila Odluku o pokretanju postupka pregovora za zaključenje granskoga kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i djelatnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ-a.

Kada je riječ o Protokolu o pregovaranju, s obzirom na činjenicu da se radi o različitim prijedlozima, o pregovaračkom će se okviru Vlada izjasniti na prvoj sljedećoj sjednici", stoji u današnjem priopćenju.

Podsjetimo, zdravstveni djelatnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stupili su u generalni štrajk nakon što su naveli da ih Vlada ignorira šest mjeseci oko ispunjenja njihovih zahtjeva koji se tiču povećanja plaće, ali i drugih radničkih uvjeta.