NAPAD NA MOSTARSKOG NOVINARA Granična policija pokrenut će unutarnju istragu o svojim zaposlenicima

Pretučen Igor Božović
Hercegovina.info

Mostarski novinar i kolumnist Igor Božović napadnut je 2. svibnja u naselju Rodoč kod Mostara.

Prema izjavi žrtve, napao ga je njegov susjed zajedno sa suprugom, a oboje su zaposleni kao granični policajci. Nakon kraće verbalne prepirke oko pasa lutalica, Božović je napadnut i palicama.

Napad je prijavljen Policijskoj upravi Mostar čiji su službenici napravili očevid, a upit smo poslali i Graničnoj policiji BiH s obzirom na to kako su sudionici ovog incidenta njihovi zaposlenici.

''U vezi s Vašim upitom, obavještavam Vas da Ured za unutarnju kontrolu i profesionalne standarde Granične policije BiH izvršava provjere navoda i poduzima mjere i radnje sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, u skladu s čim će biti pokrenuta i unutarnja istraga. Granična policija BiH ima nultu toleranciju na izvršenje radnji koje predstavljaju lakšu ili težu povredu službene dužnosti i svi oni koji na bilo koji način postupaju protuzakonito bit će sankcionirani sukladno zakonu. Također, napominjem da je za utvrđivanje eventualnog kaznenog djela nadležna PU Mostar s postupajućim Tužiteljstvom'', kazali su iz Granične policije BiH za Hercegovina.info.

Podsjećamo, mostarski novinar Igor Božović zadobio je ozljede u predjelu nogu, ruku i glave. Kako je ranije kazao za naš portal, povod napada je bio što je odbio tjerati pse lutalice iz njihovog dvorišta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.