SIP DONIO NOVU ODLUKU Ponovo se broje glasovi za državni, federalni parlament i Narodnu skupštinu RS

Vreće izbori 2020
Hercegovina.info

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH na 62. sjednici donijelo i novu Naredbu prema kojoj se, u cilju pravilnog objedinjavanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje je broj glasova za kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt ispred koje je ovjeren za sudjelovanje na izborima, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća s glasačkim listićima, izvrši kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora s 45 redovitih biračkih mjesta za razinu Parlamentarna skupština BiH, Parlament Federacije BiH, Narodna skupština RS i skupštine županija, priopćeno je danas iz SIP-a BiH.

NOVO BROJANJE GLASOVA ZA PREDSJEDNIKA I POTRPREDSJEDNIKA RS MOŽE I UŽIVO

Na osnovu Naredbe Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Alipašina bb, objekt „ZETRA“) u četvrtak, 13.10.2022. godine u 15:30 sati će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovitim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Akreditirani promatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i neovisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani promatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu uživo u cijelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Isto će biti omogućeno i drugim zainteresiranim medijima u BiH.

Na ovaj način je Središnje izborno povjerenstvo BiH blagovremeno obavijestilo javnost, izborne promatrače i medije o početku otvaranja vreća i ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.