PROMJENA ĆE Najavljen i snijeg u državi, u Hercegovini slično prethodnim danima

Promet snijeg cesta
Fena

Sutra će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima.

Na planinama je moguć slab snijeg. Tijekom poslijepodneva, u većini podučja, padaline postupno slabe i prestaju uz djelomično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadnu i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Iz FHMZ-a najavili kada bi mogao pasti snijeg

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 11 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Formiranje pokrivača

Kako javlja BHmeteo, padaline nam pristižu polako sa zapada i zahvatit će našu zemlju.

Nestabilno vrijeme očekuje nas i u subotu. Prilivom hladnijeg zraka temperature u padu, naročito će to biti osjetno uz povremeno pojačan sjeverac i sjeverozapadnjak u tijeku dana. Uz promjenjivu oblačnost idalje u naletima povremeno kiša, a na planinama oko i iznad 1500 mnv i snijeg uz formiranje snježnog pokrivača na višim planinama.

U noći na nedelju postupno razvedravanje tako da bi jutarnji sati nedelje donijeli lokalno mraz i hladno vrijeme.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U nedjelju jutro u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno. U ostatku zemlje sunčano, uz postupno naoblačenje. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tijekom noći slabe padaline se očekuju i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano, uz postupno naoblačenje tijekom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tijekom noći kiša i lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 21 °C.