PROMETNA NESREĆA Poznat identitet mladića iz BiH koji je poginuo kod Ploča

Kemal Okanović mladić iz BiH prometna nesreća
Facebook

U prometnoj nesreći na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina na području Ploča u subotu, 5. kolovoza u 5:45 sati poginuo je 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine Kemal Okanović iz Miričine kod Gračanice.

Od mladića su se na službenoj Facebook stranici oprostili iz kluba Lokomotiva Miričina.

''Jutros nas je sve zadesila veoma tužna vijest. Kemal Okanović, momak iz “Vepine raje”, vatreni navijač našeg kluba u mlađim danima jutros rano, nažalost, preselio je na Ahiret. Kemo naš dobri, neka ti dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabur'', objavljeno je na njihovoj Facebook stranici.



Podsjećamo, kako je izvijestila dubrovačko-neretvanska policija, 28-godišnjak se vozilom slovenskih registracija zaustavio na makadamsko proširenje i stajao je pored vozila.

Državljanin Kosova (59) kretao se iz smjera Splita prema Dubrovniku, a do prometne nesreće je došlo kada je, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom njemačkih registracija kojim je upravljao, udario u 28-godišnjeg pješaka, a potom sletio u provaliju.

Državljanin BiH preminuo je na mjestu događaja od posljedica udara. Putnica iz njegovog vozila, 28-godišnja državljanka BiH, lakše je ozlijeđena. U vozilu je bilo i dijete koje nije ozlijeđeno.