KOD PLOČA 28-godišnjak iz BiH poginuo pod kotačima auta kojim je upravljao državljanin Kosova

Ilustracija šoferšajba
Ilustracija/Hercegovina.info

Državljanin Bosne i Hercegovine (28) poginuo je u prometnoj nesreći na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina na području Ploča u subotu, 5. kolovoza u 5:45 sati. Kako je izvijestila dubrovačko-neretvanska policija, 28-godišnjak se vozilom slovenskih registracija zaustavio na makadamsko proširenje i stajao je pored vozila.

Državljanin Kosova (59) kretao se iz smjera Splita prema Dubrovniku, a do prometne nesreće je došlo kada je, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom njemačkih registracija kojim je upravljao, piše RTL.

Izlaskom iz desnog zavoja, 59-godišnjak je vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, a onda i na makadamsko proširenje uz cestu. Udario je u 28-godišnjeg pješaka, a potom je vozilo 59-godišnjaka sletjelo u provaliju na dubinu od oko dva metra.

Državljanin BiH preminuo je na mjestu događaja od posljedica udara. Putnica iz njegovog vozila, 28-godišnja državljanka BiH, lakše je ozlijeđena. U vozilu je bilo i dijete koje nije ozlijeđeno.

"Državljanin Kosova koji je skrivio ovu prometnu nesreću zadobio je teške tjelesne ozljede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova, prošli bez ozljeda", priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Tijekom očevida, promet na tom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom uz regulaciju policajaca, a promet je u potpunosti otvoren u 8:40 sati.