PRETUČENI U CRNOJ GORI Đukanović se ispričao maloljetnim sportašima iz BiH

Milo Đukanović
Vijesti.me

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ispričao se maloljetnicima iz Bosne i Hercegovine koji su napadnuti u Baru i naveo kako Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema gostima.

“Divljački su napadnuti dječaci, mladi sportaši iz prijateljske BiH. Najporaznije od svega bi bilo ako taj vandalski incident ima nacionalni i vjerski predznak”, napisao je Đukanović na Twitteru.

Istaknuo je kako nadležni državni organi moraju slučaj rasvijetliti do kraja.

“Posebno imajući u vidu da se u posljednje vrijeme sve češće susrećemo s vršnjačkim nasiljem. Na tome polažemo ispit i kao društvo, i kao država. Dotle, moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji i njihovim roditeljima, našim prijateljima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Đukanović.

Grupa mladića u Baru je fizički napala dvojicu sportaša Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Uhićeno 5 osoba

Do sada je za napad uhićeno pet osoba. Osamnaestogodišnji Božidar Kovačević uhićen je nakon što ga je tamošnja policija identificirala kao petog nasilnika iz grupe. Iz Uprave policije za crnogorske Vijesti kazali su kako će Kovačević tijekom dana biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužiteljstvo u Baru.

''Na teret mu se stavlja kazneno djelo nasilničko ponašanje'', dodali su iz policije.

Jedan od napadnutih, Harun Kurić, oglasio se na društvenoj mreži TikTok.

“Osjećam se dobro i nisam zaprimio nikakve teške tjelesne ozljede. Zaprimio sam posjekotinu na glavi, nekoliko masnica na licu i tijelu. To nije ni približno što se dogodilo mom kolegi te noći”, rekao je Kurić i nastavio:

“On je zaprimio puno teže tjelesne ozljede. Ima frakture u predjelu lica. Nama još nije poznat razlog zašto su nas napali.”

Za N1 Harunova majka, poznata novinarka Arduana Pribinja kazala je kako je cijela obitelj u šoku.

“Dijete je, prije svega, vrlo iznenađeno zbog ovog što se dogodilo, jer se on dugo spremao za odlazak u Crnu Goru. On voli Crnu Goru i često ide tamo, dolje je stekao i dosta prijatelja. On voli Crnogorce i njemu jendostavno nije jasno kako ga je sad netko tamo napao i zbog čega. Naročito zbog toga što je napadnut u situaciji u kojoj ne poznaje napadače, u kojoj nije komunicirao ranije s njima, pa čak ni u trenutku napada”, naglasila je.