OGLASIO SE SUD U LJUBUŠKOM Traže izuzeće u slučaju Denisa Buntića jer mu je majka njihova zaposlenica

Denis i Klara Buntić

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denis Buntić.

Traže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Podsjetimo, bivši proslavljeni rukometaš bio je uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja - automatske puške, zolje i streljivo.

Buntića je prijavila supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, no nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu uz mjere zabrane prilaska ženi koja se boji za svoj život. Na sudu je zaposlena njegova majka.

Sud u Ljubuškom traži izuzeće

Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla ova žalba temeljem koji bi opet trebao odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

"S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D. B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", odgovorili su iz suda Avazu.