SUD U LJUBUŠKOM Denis Buntić oslobođen krivnje za tučnjavu ispred noćnog kluba

Denis Buntić policija
PIXSELL

Dok protiv rukometaša Denisa Buntića još uvijek traje istraga po prijavi supruge Klare za obiteljsko nasilje, on je na Općinskom sudu Ljubuški oslobođen krivnje zbog tučnjave ispred noćnog kluba Diamond u tom gradu 2019. i nanošenje teških ozljeda Mariju H.

„U navedenom predmetu donesena je oslobađajuća presuda koja je nepravomoćna“, potvrdili su nam sa Općinskog suda u Ljubuškom.

Naime, Općinski sud u Ljubuškom, sudac Haris Jakić, 12. siječnja ove godine donio je presudu kojom se Denis Buntić oslobađa optužbe da je teško tjelesno ozlijedio Marija H.

Optužnica ga je teretila da je 3. veljače 2019. ispred kluba Diamond, a nakon kraće prepirke s Marijem.H., istoga zatvorenom šakom udario u predio lica, potom u podlakticu desne ruke, a posljedicom kojeg udarca je Mario H. zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma donjeg dijela lakatne kosti desne podlaktice.

U obrazloženju presude sudac navodi "da analizirajući detaljno iskaze svih svjedoka kao i samog oštećenog razvidno da je između oštećenog i optuženog Denisa Buntića dana 3. veljače oko 3 sata u predvorju noćnog kluba Diamond došlo do izvjesnog fizičkog kontakta, no da sud sa sigurnošću nije mogao izvesti zaključak o kakvom se fizičkom kontaktu radilo i je li isti mogao dovesti do
predmetnih ozljeda oštećenog, budući da su iskazi svjedoka različiti".

Na takvu presudu Tužiteljstvo ZHŽ ima pravo na žalbu u roku od 15 dana od prijema presude, što teče. Sud u Ljubuškom našao se u žiži javnosti nakon što Buntić nije zadržan u pritvoru nakon što ga je supruga prijavila za nasilje. Po objavama medija da je Buntićeva majka zaposlenica suda tražili su izuzeće, no to im je odbijeno. U tom predmetu istraga još traje.

„Nakon očitovanja postupajuće tužiteljice, obavještavam Vas da je u ovom Tužiteljstvu u tijeku istraga protiv osumnjičenog D.B. zbog postojanja osnova sumnje da bi isti počinio kazneno djelo nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, u kojoj istrazi
su naložena potrebna vještačenja i koja su u tijeku, te još uvijek nije donesena tužiteljska odluka“, potvrdila nam je Petrunjela Matijević, ispred Tužiteljstva ŽZH.