NIJE ZAOBIŠLA STRANAČKE MANIRE HDZ-ova ministrica Dubravka Bošnjak naručuje auto od 130 tisuća maraka

Dubravka Bošnjak

Ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak od sredine listopada pokušava nabaviti luksuzni automobil. Nakon što se na prvi natječaj nije javio nitko, raspisala je novi, vrijedan 130.000 maraka.

Ona traži crnu metalik limuzinu sa sedam brzina, i pogonom na sva četiri točka, koju pokreće dizel motor sa zapreminom od 2.000 kubika, snage minimalno 145 kilovata.

Pored standardne opreme novi automobil mora imati i kameru za prepoznavanje prometnih znakova, zatamnjena stakla, kožne presvlake, sustav za upozorenje o napuštanju vozne trake te automatsko kočenje u slučaju nužde, piše Capital.

„Jamstveno razdoblje je minimalno četiri godine. Vozilo mora imati plan održavanja koji uključuje troškove redovnih servisa u razdoblju važenja jamstva, a minimalno za 120.000 prijeđenih kilometara“, stoji u natječajnojdokumentaciji.

Inače, prema podacima Ureda za reviziju institucija BiH ovo ministarstvo raspolaže s osam službenih vozila.

Internim aktom pravo na stalnu uporabu službenih vozila dato je ministru, zamjeniku ministra i tajniku ministarstva.

Revizori su u prošlogodišnjoj kontroli konstatirali da evidencije o korištenju vozila nisu pouzdane te da postoji rizik od njihove nenamjenske upotrebe.

Ovaj problem revizori su istaknuli i u izvješću za 2021. godinu, ali su, kako navode, ovi nedostaci i dalje prisutni.

Kao HDZ-ova kandidatkinja Dubravka Bošnjak je na funkciji zamijenila Ankicu Gudeljević, a mandat je preuzela u siječnju ove godine.