NE VOLI 'ČAČKANJE' OKO VLADE ŠANTIĆA Žurnal objavio vijest o oslobođenom 'Tigru', on ih izvrijeđao

Tigar Žurnal

Nakon što je Hambdija Abdić 'Tigar' oslobođen optužbi za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, kolege iz Žurnala su bile predmet njegovog verbalnog napada na redakcijski inbox.

Njihov tekst prenosimo u cijelosti:

"U redakcijski inboks dobili smo kratku, ali ipak sadržajnu poruku od Hamdije Abdića Tigra:

"Stoko bolesna"

Uvreda je stigla nakon što smo objavili tekst u kojem pišemo da je Abdić pravosnažno oslobođen optužbi za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića - Vrhovni sud FBiH potvrdio je prvostupanjsku oslobađajuću presudu koju je u svibnju prošle godine izrekao Županijski sud u Bihaću. Poruka je poslana s Abdićeve službene Facebook stranice na kojoj je on, u vrijeme objavljivanja pravosnažne presude, postavio videoklip u kojem Šantić, kako se navodi u komentaru, poziva na ubijanje Bošnjaka. 

Ne znamo što je u našem tekstu toliko naljutilo Abdića. Iako zbunjeni, okupili smo se oko računara sa otvorenim messengerom i pokušali da smislimo prikladan odgovor.

Možda:
Poštovani gospodine Abdiću, molimo Vas da nam na službeni mail pošaljete službeni demanti ukoliko smatrate da su u našem tekstu iznesene neistine.

Ili:
Ovo nije način na koji trebate komunicirati visoki funkcioner SDA i donedavni kandidat za gradonačelnika Bihaća.

Ili čak:
Izvinjavamo se ako smo Vas na bilo koji način povrijedili.

Pa konačno i najjadniji odgovor:
Ovo je zaista ružno do Vas. Želimo Vam da u srcu pronađete mir, a mi ćemo skupiti snagu za oprost.

Nijedan predloženi odgovor nije nam se svidio.  

Da je želio poslati demanti mogao je to odmah učiniti, uvijek ima raspoloženih novinara kojima ga može izdiktirati. 

Nema smisla ni pozivati ga na uljudnu komunikaciju. Zahvaljujući ovakvom komuniciranju izgradio je političku i onu drugu karijeru koja se nalazi u sudskim arhivama (prijetnje, ucjene, reketiranje, razbojništvo...) Zašto bi mijenjao pobjedničku formulu?

I isprika je besmislena. Svaka isprika ljudi poput njega razumiju kao manifestaciju slabosti i straha što ih ohrabruje da naredni put budu radikalniji.

Onaj posljednji, najjadniji prijedlog bio je neuspjela šala, nismo ga ozbiljno ni razmatrali.
 
Na kraju smo odlučili da ništa ne odgovorimo. 

Radije smo razgovarali o tome kako je život završio nesretni general Vlado Šantić. Jer, iako je istraga trajala čak dva desetljeća, i dalje su ostala brojna neodgovorena pitanja koja smo spomenuli u našem tekstu. 

Ponovit ćemo ih i na ovom mjestu:

Zašto je Vlado Šantić dva dana prije nestanka spriječen da otputuje u Zagreb, što su desetine svjedoka vidjele i čule u hotelu Sedra, a što nekoliko njih ispred hotela, zašto svjedoci nisu ni saslušani, tko je podmetao dokaze kako bi istragu usmjerio u krivom smjeru, je li tog osmog ožujka uvečer namjerno isceniran sukob u Bihaću, što je bio navodni povod odlaska Šantića u hotel Sedra, tko je razoružao i otjerao civilne policajce na punktu prema Sedri, gdje je skriveno Šantićevo tijelo i tko je u konačnici naredio, a tko izvršio ubojstvo Vlade Šantića?