NAZIRE SE VLADA HNŽ Za ponedjeljak sazvana sjednica Skupštine

Skupština HNŽ

Predstavnici stranaka koje su međusobno pregovarale oko uspostave Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u više su navrata navele kako će nakon potpisivanja sporazuma između HDZ-a, SDP-a i SDA sazvati sjednicu Skupštine koja bi trebala potvrditi novu vladu.

Iz Skupštine je stigla obavijest kako će se sjednica održati 23. 10. 2023. godine (ponedjeljak) u velikoj sali Skupštine HNŽ, Ulica Jakova Baruha Španca 2 s početkom rada u 10:00 sati.

Stranke koje čine parlamentarnu većinu će održati konferenciju za medije sa početkom u 08:45h u prostorijama Skupštine.

Ono što se zna je da su ove tri stranke bile u dugim pregovorima koji su se u jednom dijelu zakomplicirali, te se čekala SDA da međusobno dogovori imena svojih ministara. 

Mediji su posljednjih dana izlazili sa špekulacijama o imenima budućih ministara koje će stranke imati u novoj vladi koju će po svemu sudeći predvoditi HDZ-ova Marija Buhač. HDZ bi tako trebao imati premijera i pet ministarstava, SDA četiri, te SDP dva.

Malo je imena ministara potvrđeno, no Hercegovina.info iz pouzdanih izvora saznaje kako su sigurni Adil Šuta i Bekir Isaković iz SDA, SDP će na ministarske pozicije kandidirati Emila Balavca i Zanina Vejzovića, dok HDZ svoja imenovanja službeno skriva, premda su se spominjala imena Đure Prkačina, Ive Bevande i Marija Jurice.

Podsjetimo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako će ispred HDZ-a BiH u Vladu HNŽ ući šest ministara mlađih od 40 godina i kako nijedan od aktualnih ministara ne može ostati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.