MEĐU NJIMA I MLAĐI MOSTARAC Na graničnim prijelazima širom BiH lišeno slobode devet osoba

Granična policija
Ilustracija

Na graničnim prijelazima širom BiH u proteklih nekoliko dana lišeno je slobode devet osoba, među kojima se nalaze Mostarac R.M. (2001.) i Trebinjac V.R. (1983.) u dva odvojena slučaja. Također, među uhićenima nalazi se i Gruzijac N.T. koji je skinut s leta za Istanbul, a kojeg je MUP RS tražio zbog, sumnja se, kaznenog djela Teška krađa, što se može povezati sa slučajem u Banjoj Luci, kada je otuđeno 2 milijuna KM od vlasnice mjenjačnice.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani jučer su lišili slobode V.R. (1983.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bijača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

„Prethodno, 12. svibnja 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode R.M. (2001.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela Ugrožavanje sigurnosti i Oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske uprave Mostar“, priopćili su iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 16. svibnja 2024. godine, lišili su slobode N.S. (1975.), državljanku BiH, jer je graničnim provjerama utvrđeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela Krađa.

„Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predata službenicima Policije Brčko distrikta BiH“, priopćili su iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Izačić su na ulasku u BiH na prijelazu Izačić lišili slobode D.A. (1997.).

„Utvrđeno je da Općinski sud u Bihaću potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji“, rečeno je u saopćenju.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 15. svibnja 2024., lišili su slobode M.A. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenog djela Utaja.

„Bh. državljanin je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, na letu za Istanbul, lišili slobode N.T. (1983.), nakon što je utvrđeno da Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske potražuje ovog državljanina Gruzije zbog krivičnog djela Teška krađa. Predat je službenicima MUP- a Republike Srpske“, naveli su iz GP BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 11. svibnja 2024., lišili su slobode F.S. (1999.) jer je ustanovljeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela Ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predata službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

„Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac lišili slobode S.F. (1959.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su 10. maja 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Zvornik lišili slobode R.K. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina“, zaključili su iz GP BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.