NAORUŽAN I OPASAN Serijski provalnik iz BiH uhićen u Španjolskoj

provala, MUP HNŽ, prijave, provalnik, palestina, migranti, Mostar, Ljubuški, Hercegovina, teslić, Mostar, Ljubuški, krađa, provala, policija

Državljanin Bosne i Hercegovine (48) odgovarati će pred Okružnim sudom u Hehingenu zbog niza provalnih krađa koje su se dogodile tijekom prošle godine u Njemačkoj, a za koje se upravo on tereti.

Naime, kako stoji u optužnici, on se tereti za izrazito nasilne krađe, jer je tijekom istih koristio vatreno oružje. Posljednja krađa za koju je osumnjičen je obijanje marketa u blizini Strassberga, 27. studenog, 2022. godine, prenose Nezavisne.

U međuvremenu je pobjegao iz zemlje i bio je nedostupan njemačkim vlastima, koje su raspisale međunarodnu potjernicu za njim. Njega je prije nekoliko mjeseci otkrila španjolska policija i uhitila nakon čega je izručen Njemačkoj, gdje se i dalje nalazi u pritvoru.

Kako mediji prenose, riječ je o profesionalnom, serijskom provalniku koji je djelovao zajedno sa svoja dva suučesnika. Sve njegove pljačke bile su prilično brutalne, a tijekom nekih od njih snimljen je na nadzornim kamerama.

Uglavnom su tijekom svake provale imali istu shemu: kako bi izbjegli spomenute nadzorne kamere, u objekte su uglavnom provaljivali preko krova.

Inače, njegovi suradnici su uhićeni još u svibnju i već su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.