NAKON LIJEČENJA Orao mišar ponovno na slobodi

orao, Trebinje, orao mišar
Hercegovina.info

Prije nešto više od mjesec dana članovi Centra za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja, pronašli su ozlijeđenog mladog orla mišara, a nakon uspješnog liječenja oko 40 dana, ova ptica puštena je na slobodu. Ovaj orao pronađen je u dvorištu jedne kuće u vrlo teškom stanju. Članovi Centra preuzeli su ranjenu pticu, koja je imala ozljede na leđima i nije se mogla osloniti na nogu.

orao,Trebinje,orao mišar

"Ovaj orao je vrlo mlad i uči vještinu lova od roditelja, tako da je najvjerojatnije i došlo do njegove ozljede jer nije bio dovoljno vješt. Uistinu smo presretni jer je potpuno ozdravio", istaknuo je  Aleksandar Vukanović, predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju Trebinje.

Članica ove udruge Kristina Pažin, istaknula je da ih posebno raduje što je ovaj mladi orao potpuno spreman snaći se u prirodi.

orao,Trebinje,orao mišar

"Ovih proteklih dana brinuli smo se o njemu, da ga osposobimo za letenje, ali i da se samostalno hrani u prirodi. Drago nam je što je sve uspješno završeno, iako prognoze na početku liječenja nisu bile obećavajuće", kaže Kristina.

Sve što je rađeno na liječenju ovog orla rađeno je uz suradnju s trebinjskim veterinarima. Orao mišar može se pronaći u Hercegovini, ali je riječ o vrlo rijetkoj ptici. U Centru za održivi razvoj i ekologiju trenutno liječe i ozlijeđenu sovu koju namjeravaju, ako sve bude kako treba, pustiti na slobodu u svibnju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.