MOSTAR Vodovod bi dizao cijenu vode, a Parkovi da se uskrate uvjerenja neplatišama komunalnih usluga

Voda vodomjer instalacije
Ilustracija

Ukoliko se usvoje sugestije iz nekih gradskih poduzeća Mostarcima su neizbježna poskupljenja. U materijalima koji su otišli pred gradske vijećnike ima prijedloga koji građanstvu i ne idu baš u prilog. 

“Iz razloga nedostatka financijskih sredstava nismo u mogućnosti planirati ulaganja u nove ili postojeće investicije. Zbog nedostatka financijskih sredstava Društvo trenutačno radi isključivo sanacije postojeće vodovodne i kanalizacijske mreže. Na temelju planiranih prihoda i rashoda u 2021. doći će do gubitaka u poslovanju društva, ukoliko ne dođe do povećanja cijene vode”, navodi se u skraćenom izvješću Vodovoda koje je stiglo pred vijećnike. Poduzeće broji 241 zaposleno, a posluje u plusu.

Dok Vodovod inputira da treba podići cijenu vode, kako poduzeće ne bi išlo u gubitke, JP Parkovi predlažu komunalno redarstvo(već uvedeno), da se ažurira baza podataka i bolje prati tko sve ima uporabne dozvole, ali i da se Mostarcima neplatišama komunalnih usluga uskrate neke potvrde ili uvjerenja ako zato ima zakonskog uporišta. 

Cijena vode u Mostaru nije se mijenjala osam godina, a zadnji put je uređena odlukom Gradskog vijeća 2012., potvrdila je ranije glasnogovornica mostarskog Vodovoda Marina Sušac. Za domaćinstva ona iznosi 1.27 po kubiku.