MEĐU PRVIMA U BIH Škola u Vitezu zabranila djeci i osoblju unošenje mobitela

Osnovna škola Bila Vitez
OŠ "Bila"

Osnovna škola "Bila" u Vitezu prva je u BiH zabranila mobilne telefone i druge elektronske uređaje tijekom boravka djece i nastavnika u školi. To su kako ističu napravili s ciljem veće socijalizacije djece, ali i sprečavanja maloljetničke delinkvencije koja često osvane na društvenim mrežama.

"Na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća te vaše podrške koju ste nam dali nakon održanih roditeljskih sastanaka, Školski odbor OŠ “Bila” donio je ODLUKU O ZABRANI DONOŠENJA MOBITELA, RAČUNALA, MP3, MP4 i DRUGIH SLIČNIH UREĐAJA U ŠKOLU. Ovaj projekt pod nazivom ”STOP MOBITELIMA U ŠKOLI“, pokrenut je prije četiri godine, u travnju mjesecu 2019. godine, na inicijativu naših učenika i vas roditelja i kao takav naišao je na odobrenje svih nas zajedno te pokazao dobre rezultate", ističu iz škole.

No, brojni se odluke nisu držali.

"Tijekom protekle školske 2022./2023. godine, mnogi učenici su prekršili tu zabranu te na takav način doveli sebe u neugodnu situaciju izricanja određenih odgojno- disciplinskih mjera i oduzimanje mobitela. Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, pozivamo vas i molimo da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi.

Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured tajnika škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243).

Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima", dodaju.

"Na kraju vam se još jednom zahvaljujemo na vašoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da će ovaj naš zajednički projekt, ponovo zaživjeti u punom kapacitetu i da će pokazati dobre rezultate, kao i na samom početku realizacije navedenog projekta", stoji u priopćenju Osnovne škole "Bila" iz Viteza.