NIZ SAMOUBOJSTAVA Preminulo četvero tinejdžera iz istog sela u Vitezu

Vitez samoubojstva

Viteško selo Jardol bilježi niz samoubojstava. Mahom se radi o tinejdžerima, istog uzrasta, trojici mladića i jednoj djevojci - dvoje 2005. godište, drugih dvoje 2007. i 2008. godište, svi pokopani u groblju Sveti Marko Jardol.

Zadnjih dvoje tragično je preminulo zadnjih osam mjeseci, odnosno zadnjih troje u svega 10 mjeseci. 

Mještani su šokirani, a kažu da su kuće stradalih u neposrednoj blizini. Policiji i Tužiteljstvu SBŽ već rano jutros smo poslali upite vezano za tragična preminuća.    

"U vezi vašeg upita, obavještavamo Vas da su u prvih 8 mjeseci tekuće godine na području Viteza prijavljena 2 samoubojstva koja su izvršili maloljetnici. Također, tijekom 2021. i 2022. godine na ovom području prijavljena su 2 takva slučaja. U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje", potvrdili su za Hercegovina.info iz MUP-a SBŽ. Odgovor Tužiteljstva očekujemo. 

Neke novinarske ekipe već su stigle u Jardol, no po ovoj mučnoj temi nisu našli sugovornike.  Toliki broj smrti mladih osoba iz istog mjesta, navodno blizine u svega par stotina metara otvara mnoga pitanja. Po popisu iz 2013. godine Jardol ima sveukupno 590 stanovnika, a ovoliki broj samoubojstava tinejdžera zabrinuo bi i milijunski grad.