LANA PUDAR DOBILA STAN NA TRI GODINE Poklonu se ne gleda u zube, ali Lana će gledati u rešetke, a ni bazen nije blizu

Lana Pudar
Klix.ba

Višečlano izaslanstvo Općine Centar u Sarajevu, koju je predvodio načelnik Srđan Mandić, danas je stigla u ulicu Avde Jabučice kako bi najboljoj bh. plivačici Lani Pudar otvorila vrata stana koji joj je dodijeljen na korištenje.

Lana Pudar

Na prvu pomisao, lijepa gesta općinske administracije, no zapravo sve odaje dojam da mnogi političari Lanu Pudar žele iskoristiti za ubiranje političkih poena, naročito u 2024. godini koja je i izborna, piše Klix.ba.

Lana Pudar

Ne može se reći ni "poklonu se ne gleda u zube" jer ovo nije poklon Lani Pudar već jednostavno općinski stan koji će ona koristiti određeno vrijeme.

Lana Pudar

"Mi smo ponosni da je ona izabrala našu općinu da postane naš privremeni stanovnik. Na ovome smo radili posljednjih pola godine... Ovo je ugovor na tri godine uz mogućnost produženja. Svi troškovi su pokriveni. Lanino je da dođe i uživa kada želi i koliko želi... Da ima gdje boraviti u razdobljima kada bude koristila bazen na Otoci, da može trenirati s mirom. Jednostavno da ima svoj drugi dom. Mi smo ponosni na sve što je uradila", rekao je Mandić.

Lana Pudar

No, da bi se Lani zaista istinski pomoglo potrebni su joj optimalni uvjeti i za trening i odmor, a to podrazumijeva i što manje izgubljenog vremena na putu od stana do bazena i teretane.

Stan iznad Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u naselju Marijin Dvor uopće nije funkcionalan u smislu blizine olimpijskog bazena zbog kojeg Lana Pudar i boravi u glavnom gradu BiH. Naročito ako se u obzir uzmu svakodnevno ogromne prometne gužve od centra Sarajeva do Otoke.

Lana Pudar

Stan od 73 kvadrata još nije renoviran do kraja, ali već je jasno da će dvije prostorije od kojih je jedna kuhinja imati pogled - u željezne rešetke i zid. Pa će tako Lana, jedna od najboljih plivačica današnjice, kada ujutru bude pravila čaj ili kavu imati pogled u rešetke i beton iako bi trebala imati sav komfor, a što podrazumijeva i interijer i eksterijer mjesta boravka.

Lana Pudar

Ako je Općina Centar zaista željela pomoći Lani Pudar da se osjeća relaksirano u svakom trenutku, a s obzirom da joj stan nije poklonjen već dan na korištenje određeno vrijeme, zar se nije mogao iznajmiti moderan i kvalitetan stan u blizini olimpijskog bazena kako bi se uistinu osjećala komforno prije i nakon treninga?

I da je pogled s prozora u bilo kojem pravcu, samo ne u željezne rešetke i betonski zid.