IZVOĐAČ NEMA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Inspektor obustavio radove na izgradnji bolnice u Trebinju

bolnica Trebinje temelji radovi
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Nakon što je Pokret za restituciju Trebinje zatražio inspekcijsku kontrolu radova na izgradnji nove bolnice, republički inspektorat je utvrdio kako izvođač radova nema građevinsku dozvolu, što je dovelo do privremene obustave radova. Nadzorni organ je 20. 07. 2023. godine, u skladu sa svojim ovlaštenjima, naložio zaustavljanje radova na objektu koji nisu u skladu s dozvolom za pripremne radove. Prema tvrdnjama Srba Škere, ova situacija ukazuje na to da se nova bolnica gradi nelegalno na zemlji koja je oduzeta od njihovih predaka i koju su vlasti nezakonitim odlukama prenamijenile iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

“Oni su imali dozvolu za pripremne radove, u kojoj su na nevjerojatan način uključili izgradnju temelja, što smo mi prepoznali, te smo zbog toga podnijeli tužbu Okružnom sudu u Banjoj Luci. Uočili smo da se ti radovi na temeljima završavaju i primijetili smo da se nastavlja sa svim ostalim radovima. Zahtijevali smo od njih da pokažu valjanu građevinsku dozvolu, ali naša sumnja je potvrđena. Izvođač radova nema valjanu građevinsku dozvolu”, rekao je za Hercegovina.info Srbo Škero, član Pokreta za restituciju Trebinje.

U pokretu još jednom ističu kako nemaju ništa protiv izgradnje nove bolnice. Napominju da će reagirati na svaki nezakoniti postupak i da će njihovu borbu nastaviti na sudu.

“Nastavit ćemo pažljivo pratiti sve što se bude događalo na tom uzurpiranom zemljištu. Imamo saznanja da su oni ilegalno prenijeli vlasništvo s BiH na Republiku Srpsku i mi ćemo to dokazati. Nitko od nas nema ništa protiv izgradnje bolnice u Trebinju, ali se protivimo planskoj uzurpaciji poljoprivrednog zemljišta na kojem je, prije svega, planirana gradnja luksuzno-poslovnog stambenog naselja, a bolnica je poslužila kao paravan kako bi se dočepali atraktivnog zemljišta koje, po važećim zakonima, ne može biti vlasništvo uzurpatora odnosno Vlade Republike Srpske”, istaknuo je Škero.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju postavljen je u lipnju ove godine, u prisustvu dužnosnika Republike Srpske, koji su tada tvrdili da posjeduju sve neophodne dozvole za gradnju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.