ISPITUJE SE Dokumentacija širokobriješkog katastra još u Tužiteljstvu ZHŽ, Draškić je traži nazad

Županijski sud Široki Brijeg
Jabuka.tv

Prije gotovo dva mjeseca pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg izuzeli su dokumentaciju iz Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar Grada Širokoga Brijega. Ni Tužiteljstvo ni Grad Široki nisu se službeno očitovali oko ove situacije, izuzevši izjavu glasnogovornice od 3. listopada, kada je policija upala u katastar.

U Županijskom tužiteljstvu ŽZH formiran je predmet na osnovu usmene kaznene prijave, a navedena dokumentacija je izuzeta u cilju provjere navoda iz kaznene prijave, obrazloženo je službeno kao razlog izuzimanja dokumentacije. Meta provjera su, kako saznaje Hercegovina.info postupci Vjekoslava Draškića, kojeg je i širokobriješki umjetnik prozivao u svojim video zapisima, a koji traži da mu se dokumentacija vrati.

Dokumentacija je izuzeta po prijavi građanina, koji nije jedini nezadovoljan katastrom.

Michael Milivoj Barbarić, naivni kipar rodom iz Širokog Brijega, a nastanjen u Americi snimio je mnoge video uratke posvećene širokobriješkom urbanizmu i katastru, a što smo ranije objavljivali.

Sadržaj se učitava...

„Evo javljam se iz Arizone, imam problem, tamo iz golf igrališta živi moj kum. Uvijek imam problem kako da dođem, moram okolo obilaziti, ali sam čuo da se to može riješiti, u Hercegovini imaju rješenje u urbanizmu i katastru. Oni jednostavno ucrtaju taj put, možeš da letiš zrakom“, navodio je Barbarić koji je snimio i više videa o kesama za službenike.

Urbanizmom smo se uvelike bavili i u Gradu Mostaru, gdje je također izuzimana dokumentacija oko parcela i objekata.