DJEČJI DOPLATAK U ŽZH Istječe rok za predaju dokumentacije

Dječji doplatak u ŽZH
Ilustracija/Pexels

Rok za dostavljanje dokumentacije za daljnje korištenje prava dječjeg dodatka istječe 30. rujna. Iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Vlade ŽZH upućen je apel svim korisnicima prava na dodatak za treće i svako sljedeće dijete da dostave potrebnu dokumentaciju do navedenog roka kako ne bi došlo do obustave isplate prava.

Iako je zadnji dan roka za predaju dokumentacije neradni dan, dokumentacija će se zaprimati još i u ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine.

Prema objavi na službenoj web stranici Vlade ŽZH, sukladno člancima 17. i 18. Zakona o zaštiti obitelji s djecom (,,Narodne novine ŽZH”,broj: 22/22 i 14/23), korisnici prava na dodatak za treće i svako sljedeće dijete dužni su nadležnom Centru za socijalni rad u razdoblju od 1. do 30. rujna 2023. godine dostaviti dokaze o ispunjavanju uvjeta za daljnje korištenje prava, i to:

  • Dokaz o zajedničkom kućanstvu (potvrde o prebivalištu za sve članove obitelji iz MUP ŽZH)
  • Potvrde o upisu, odnosno pohađanju osnovne škole na području ŽZH za svu djecu iz obitelji uzrasta za osnovnu školu
  • Dokaz da je dijete koje se ostvaruje pravo zdravstveno osigurano u ZZO ŽZH (potvrda od ZZO ŽZH).

Svim korisnicima koji ne dostave dokaze u navedenom roku obustavit će se isplata dodatka za treće i svako sljedeće dijete.

Za više informacija o dječjem dodatku, posjetite hercegovina.info. Detalje o Zakonu o zaštiti obitelji s djecom možete pronaći ovdje, a za više informacija o porodiljnim naknadama kliknite ovdje.