FOTO  Denis Buntić se javio u policijsku postaju u Ljubuškom

Denis Buntić
PIXSELL

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić danas se javio u policijsku postaju u Ljubuškom. Općinski sud u Ljubuškom odredio je Buntiću da se mora svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara.

Županijsko tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denisa Buntića.

Županijsko tužiteljstvo traži da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, prenosi Index.

Denis Buntić
Denis Buntić ispred policijske postaje / PIXSELL

Buntićeva majka radi na sudu. Buntić je bio uhićen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja - automatske puške, zolje i streljivo.

Prijavila ga je supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, a nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu. Na sudu je zaposlena njegova majka. Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

"S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu", priopćili su.

Denis Buntić
Denis Buntić ispred policijske postaje / PIXSELL

Ipak, Županijski sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev. Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.