DELIJE PRESRELE ARMADU U SRBIJI Huligani Riječanima prepriječili put i porazbijali im stakla na autobusu

grocka,rijeka,navijači,huligani
Nel Pavletic / Pixel Media / Profimedia

Kako je objavio srpski portal Telegraf, skupina hrvatskih navijača napadnuta je kod naselja Grocka, kada se na meti maskiranih napadača našao autobus s navijačima.

Hrvatski navijači su se vraćali sa Kosova, gde je njihova momčad igrala protiv Dukađinija iz Gnjilana u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Utakmica se igrala u Prištini, na stadionu Fadilj Vokri, pošto stadion u Gnjilanu ne ispunjava europske uvjete.

Pedesetak navijača Rijeke došlo je u Prištinu da bodri svoj tim, koji je na kraju došao do pobjede od 1:0 golom Nike Jankovića u 30. minuti.

Poslije meča, vraćali su se tranzitom kroz Srbiju i imali su policijsku pratnju u vidu jednog vozila.

Ali, i pored toga, navijači Zvezde napravili su im pravu filmsku "sačekušu" na autoputu kod Grocke u smjeru Beograda kod Tranšpeda, a sve se odvijalo u četiri sata ujutro.

Jedan od svjedoka događaja rekao je da je više maskiranih osoba koji su na sebi imali oblježja Crvene zvezde blokiralo autocestu Niš-Beograd sa nekoliko automobila. Potom su izašli iz vozila i onda je nastala prava drama. Bili su naoružani palicama i oštetili su autobus u kojem su se nalazili navijači Rijeke, članovi Armade.

Na autobusu je bilo više oštećenih stakala, vozač je zadobio ozlijede u vidu posjekotina u predjelu ruku i njemu je ukazana pomoć, dok prema poslednjim informacijama nije bilo ozlijeđenih među navijačima.

Policija traga za huliganima.