BLIC AKCIJA U samo jednom danu inspektori zatekli 71 neprijavljenog radnika i izrekli kazne od 325 000 KM

federalna inspekcija, kazne, inspekcija, inspektori, kontrola, epidemija, inspektori, Porezna uprava, fiskalni računi, inspekcija, inspektori, kazna, igre na sreću, inspekcija, kontrola, fiskalni uređaj, kazna
FUZIP

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su danas na širem područuju FBiH započeli brze kontole i do 20 sati su ih izvršili 217.

Kako je priopćeno, kontrolama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost igara na sreću, trgovine, ugostiteljstva... Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 71 neprijavljenog radnika, 64 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune 10 obveznika koji nisu imali fiskalni uređaj i 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno su 32 objekta i u 163 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 325.261,00 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom razdoblju, i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.