AKCIJA "META 2" U KAKNJU Na radnom mjestu privedeno šesnaest policajaca u uniformama

Akcija meta 2 u Zenici
FENA

Šesnaest policijskih službenika Policijske postaje Kakanj uhitili su danas pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, piše Klix.

Ovo je danas u obraćanju novinarima nakon akcije potvrdio glasnogovornik MUP-a ZDŽ Elvedin Fišek.

"Trenutno je 16 policajaca Policijske postaje Kakanj privedeno i u tijeku je njihovo provođenje do sjedišta Uprave policije MUP-a ZDŽ u Zenici gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon toga bit će, uz izvještaj, predati nadležnom županijskom tužiteljstvu", priopćio je Fišek.Ministar unutarnjih poslova ZDŽ Benjamin Sinanović rekao je da s obzirom da je sistematizacijom u PS Kakanj bilo 60-ak policijskih službenika vršit će se preraspodjela iz drugih policijskih postaja koje su blizu Kaknju kako bi građani bili sigurni.

Ranije je iz MUP-a priopćeno da se ove osobe sumnjiče za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi s kaznenim djelima zluoporaba službenog položaja ili ovlasti, te kaznenih djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.

Konkretno, policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj policajaca kriminogenim osobama dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umjesto da ih spriječe u tome, pomagali im, a u zamjenu za korist koju su od njih dobivali.

Između ostalog, radi se i o nelegalnoj eksploataciji uglja na području Kaknja.