ŠPANJOLCI IPAK PREJAKI ZA BIH Josip Bošković upisao se u povijest

Futsal reprezentacija BiH, Europsko prvenstvo u futsalu
NS BiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Groningenu od Španjolske rezultatom 5:1 u svom prvom susretu na EURU 2022.

Španjolci do prednosti dolaze u 3. minuti. Nakon dobre akcije Mellado s desne strane šalje loptu na drugu vratnicu, gdje se sam našao Raúl Gómez kojem nije bilo teško poslati je u mrežu.

Nakon primljenog gola BiH je imala nekoliko pokušaja, a najbolju priliku propustio je Marijo Aladžić u 8. minuti kad je njegov udarac na gol crti izblokirao Borja.

Raúl Campos u 9. minuti koristi grešku u obrani reprezentacije BiH i šalje loptu iza leđa Andrijana Dujmovića za 2:0.

Josip Bošković u 12. minuti smanjuje prednost Španjolske i postiže prvi pogodak za futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine na nekom velikom natjecanju. Bošković je nakon dva izblokirana udarca iz trećeg pokušaja uspio savladati golmana Didaca Planu.

Sadržaj se učitava...

Treći gol za Španjolsku postiže Sergio Lozano u 18. minuti nakon odličnog udarca kojem je prethodilo dodavanje iz kornera.

Na otvaranju drugog poluvremena Španjolci postižu četvrti pogodak, a strijelac je bio Ortiz. Isti igrač postavlja konačan rezultat u 37, minuti.

U drugom susretu grupe D Gruzija je s 3:2 pobijedila Azerbejdžan. Drugo kolo na programu je 26. siječnja kad će se sastati Bosna i Hercegovina-Gruzija (17:30 sati) i Španjolska-Azerbejdžan (20:30).

ŠPANJOLSKA: Didac Plana, Ortiz, Raúl Gómez, Sergio Lozano, Mellado, Jesús Herrero, Borja, Esteban Cejudo, Boyis, Camacho Pérez, Cecilio Morales, Chino, Raúl Campos. Izbornik: Federico Vidal

BOSNA I HERCEGOVINA: Andrijano Dujmović, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Almedin Bundavica, Josip Sesar, Blago Gašpar, Marijo Aladžić, Anel Radmilović, Josip Bošković, Kristijan Pantić. Izbornik: Ivo Krezo