GORAN MELHER NOVI IZBORNIK BIH Otkrio nam je koji su mu prvi koraci i tko će igrati za reprezentaciju

Goran Melher
Getty Images

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon godinu dana dobila je novog izbornika. Bit će to Mostarac Goran Melher koji je svoj posljednji angažman imao FC Stuttgarter kojeg je uveo u Bundesligu, a zatim s istim i osvojio jesenski naslov, nakon čega je napustio klub.

Melher će tako naslijediti Ivu Krezu koji je s futsal reprezentacijom BiH uspio izboriti odlazak na Europsko prvenstvo u Nizozemsku 2022. godine.

"Nakon ostavke Ive Kreze, reprezentacija je bila godinu dana bez izbornika. Ja sam u tom razdoblju imao razgovor s ljudima iz Nogometnog saveza BiH i obrazložio im svoje mišljenje u vezi reprezentacije. Iskreno sam dao konkretne odgovore i nakon toga me je Izvršni odbor izabrao", kaže Melher za Hercegovina.info. 

Goran Melher

On ističe kako mu je ovo najveći izazov do sada u trenerskoj karijeri.

"Naravno da jest. Ovo je velik izazov, ali ga se ne bojim. Cijeli život sam u futsalu, bivši sam reprezentativac i velika mi je čast sto sam izbornik svoje države". 

Pitamo ga i kako vidi potencijal reprezentacije. Što trenutno BiH ima na raspolaganju?

"Reprezentacija po meni ima ogroman kapacitet. Mi smo vrlo talentirana nacija, imamo puno mladih i kvalitetnih igrača", jasan je.

Goran Melher

Melher u društvu futsal trenera iz BiH

Uskoro će povući i svoje prve poteze.

"Prvi koraci su rješavanje problema i slaganje selekcije. Godinu dana smo bili bez okupljanja i u vrlo smo teškoj situaciji. Do kvalifikacija za Euro nam je ostalo vrlo malo vremena, samo dva UEFA termina. Puno je posla. Sredinom mjeseca ćemo imati okupljanje reprezentacije, a u planu je odigravanje prijateljskih utakmica".

U njegovom stožeru za sada je poznato samo jedno ime, još jedan Mostarac.

"Trenutno u stručnom stožeru kao moj pomoćnik je Mirsad Fazlinović, koji je već dugi niz godina trener u jednoj od najtrofejnijih ekipa u državi FC Mostar Stari Grad. Ja se nadam da ćemo ovih dana zaokružiti kompletan stručni stožer, s još jednim pomoćnikom, trenerom vratara i kondicijskim trenerom".

MNK Hercegovina Mostar Stari Grad

Mirsad Fazlinović bit će Melherov prvi pomoćnik

Melher ističe kako cijeni Premijer futsal ligu BiH, te kako je moguće da će se na njegovom popisu naći nekoliko novih imena.

"Naravno da u našoj ima kvalitetnih igrača. Svaki igrač je "u izlogu" i ja i moj stručni stožer ćemo pratiti sve igrače. Sigurno da će već na prvom okupljanju biti nekih novih imena koji su sa svojim igrama i svojom formom zaslužili poziv. Kroz prijateljske utakmice ćemo pokušati isprobati što više igrača, pogotovo mladih koji će biti naša budućnost".

goran melher

Melher je u trenerskoj karijeri vodio i HFC Zrinjski

BiH je posljednje veliko natjecanje imala na Euru. Novi izbornik otkriva koje su njegove želje i ciljevi.

"Ciljevi uvijek ostaju isti. Moj prvi i jedini cilj trenutno je stabilizirati selekciju, kako bi se u ovom kratkom roku što bolje spremili za kvalifikacije za Euro i što bezbolnije napravili smjenu generacije. Imamo puno starijih igrača, koji su već na zalasku karijere i kojima reprezentacija više nije prioritet, a za reprezentaciju će igrati samo oni koji žele svim srcem igrati i kome je reprezentacija bitnija od nekih turnira i drugih nekih stvari. To mi je najvažnije napraviti kako se ne bi događali dosadašnji problemi", zaključio je Melher za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.