VIDEO  Reprezentativac BiH i igrač Mostara SG nakon sudara s vratarom samo se srušio, zaradio je teži potres mozga

Adnan Kalajdžić
Screenshot

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Brnu od Češke rezultatom 2:4 u susretu drugog kola grupe 3 glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poveli su domaći u 10. minuti, a strijelac je bio David Černý. BiH do poravnanja dolazi u 16. minuti kada je precizan bio Samir Gosto na asistenciju Josipa Boškovića.

Početkom nastavka Česi su brzo stigli do dva pogotka prednosti kada su Michal Seidler i David Drozd u 25. i 26. minuti bili precizni. U 34. minuti neizvjesnost utakmici vraća Marijo Aladžić. No radost BiH futsalera kratko je trajala. Već u sljedećoj minuti Radim Záruba postiže pogodak za konačnih 4:2.

Utakmicu je nažalost obilježila i ozljeda Adnana Kalajdića igrača reprezentacije BiH i FC Mostar Stari Grda. On se naime u jednom skoku sudario s vratarom BiH Darkom Milanovićem i pao. No, nakon što se pridigao nakon nekoliko sekundi se srušio na pod i ostao ležati. Brzo su reagirali liječnici, a u dvorani je nastao muk. S nevjericom i zabrinuto su gledali i svi navijači domaćih. Kalajdžić je potom prevezen u bolnicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Zaradio sam teži potres mozga. Nakon sudara s Milanovićem samo sam pao. Kasnije se samo sjećam bolnice. Jutros sam pušten, glava me još uvijek boli, no u odnosu na sinoć bolje je. i Sada moram mirovati najmanje deset dana", rekao je Kalajdžić za Hercegovina.info.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije nastavlja 3. ožujka kad će gostovati kod Armenije.

Češka Republika-Bosna i Hercegovina 4:2 (1:1)

Češka Republika: Ondřej Vahala, Radim Záruba, Pavel Drozd, Tomáš Koudelka, David Drozd, Lukáš Němec, Jan Křemen, Jiří Vokoun, Lukáš Křivánek, Lukáš Rešetár, Michal Seidler, Michal Holý, Tomáš Buchta, David Černý. Izbornik: Tomáš Neumann.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Samir Gosto, Josip Bošković, Bekir Hodžić, Senad Poračanin, Marin Sesar, Adnan Kalajdžić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Muanis Duvnjak, Almedin Bundavica, Admir Čorhodžić. Izbornik: Ivo Krezo.