Željezničar se porazom u Bakuu oprostio od Europe, ispao i Borac

Neftchi Željezničar
fkz.ba

Nogometaši Željezničara oprostili su se od Konferencijske lige nakon što su večeras u azerbejdžanskom Bakuu izgubili uuzvratnom susretu od ekipe Neftcija s 2:0.

Azerbejdžanska momčad bila je bolji protivnik tijekom cijelog susreta i zasluženo se plasirala u treće pretkolo ovog natjecanja, gdje će igrati protiv turskog velikana Bešiktaša.

Neftci je od početka igrao dosta ofanzivno, ali prvu ozbiljniju šansu imala je ekipa Željezničara u 17. minuti kada udarac Ovčine brani golman domaćeg sastava Brkić.

Neftci dolazi do vodstva dvije minute kasnije kada zadnja linija Željezničara griješi na svojoj polovini terena, a njihovu grešku iskoristio je Saief, koji bez većih problema matira Muftića.

Do kraja prvog poluvremena Neftci je imao dvije velike šanse za novi pogodak, međutim obbrana „plavih“ je bila na visini zadatka.

Željezničar je zaigrao dosta bolje u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata zaprijetio domaćoj momčadi. Odličnu priliku u 56. minutu imao je Krpić, čiji udarac brani Brkić.

Veliku priliku u 60. minutu propustio je strijelac prvog gola Saief koji je sam izašao pred golmana Željezničara, ali golman „plavih“ uspjeva odbraniti njegov udarac.

Pitanje pobjednika riješeno je u 68. minuti kada drugi gol za domaćina glavom postiže Israfilov.  

Željezničar je u nastavku susreta pokušao napraviti nešto više pred golom protivnika, ali bez puno uspjeha. Brkić je u 74. minutu obranio dobar pokušaj Drlje, a šest minuta kasnije u prilici je bio Amoah, međutim defanzivac Neftcija Matias je bio brži i zaustavio je napad „plavih“.

Do kraja susreta nije bilo većih prillika. Azerbejdžanski predstavnik bez problema je kontrolirao tijek susreta i nastavit će natjecanje u 3. pretkolu Konferencijske lige. Željezničar se nakon ovog poraza okreće domaćem prvenstvu.

Dodajmo kako se od Europe oprostio i Borac koji je večeras poražen na svom terenu od Austrije iz Beča rezultatom 1:2. Poveo je Borac golom Cortesa u 49. minuti.

Ne 1:1 poravnao je Gruber u 52. minuti, da bi konačnih 1:2 postavio Polster u 65. minuti. U prvom susretu Austrija je slavila 1:0 te s ukupnih 3:1 prošla dalje.

Tako je jedino predstavnik domaćeg nogometa u Europi ostao Zrinjski.