Rudar šokirao Široki Brijeg na Pecari

NK Široki Brijeg i FK Rudar
Jabuka.tv

Nogometaši Rudara danas su u gostima pobijedili Široki Brijeg nakon preokreta sa 3:1 u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na samom otvaranju utakmice nije bilo neke izglednije prilike, te je Široki imao incijativu na sredini terena i strpljivo čekao svoju šansu da zaprijeti golu gostiju iz Prijedora, navodi Sportsport.

Gosti iz Prijedora strpljivo su čekali svoju priliku u ovom meču, te su u finišu utakmice uspjeli šokirati Široki Brijeg.

Rudar je u 78. minuti uspio doći do izjednačenja kada je Nemanja Pekija savladao golmana domaćeg tima i pogodio za 1:1 i veliko slavlje igrača gostujuće ekipe.

Međutim, Rudar se nije zaustavio na tome. Gosti iz Prijedora su samo šest minuta kasnije došli do potpunog preokreta. U centru pažnje našao se Tomislav Knežević koji je nakon solo prodora sjajno pogodio za 1:2 i veliki preokret gostujuće ekipe.

No, to nije bilo sve od Rudara na ovom meču. Gosti su u četvrtoj minuti sudijske nadoknade došli i do trećeg gola i na kraju su slavili sa 1:3 na Pecari.

Za Rudar je ovo bila velika pobjeda u borbi za opstanak s kojom se klub iz Prijedora sada probio na 11. mjesto sa 22 boda i ima samo dva boda manje u odnosu na Leotar koji je deseti i na mjestu koje garantira ostanak u Premijer ligi.