Rakitić rekao veliku istinu: Hrvatska sada zaista može strepiti

Ivan Rakitić, Josip Šimunić, Sevilla, švicarska-hrvatska, Ivan Rakitić, Hrvatska
Vatreni su uoči utakmice prošetali St. Gallenom i tako nastavili lijepu tradiciju na gostovanjima, ali nadamo se da će na travnjaku tradicija biti prekinuta jer itekako ide na ruku Švicarcima. Hrvatska večerašnjeg rivala nije uspjela pobijediti pune 74 godine, a u zadnjoj utakmici Vatreni su pretrpjeli bolni šamar usred Splita, kada je mlada nogometna sila Ottmara Hitzfelda slavila sa 4:2.

Kako će do povoljnog rezultata sa smanjenom minutažom Mandžukića. Modrića i Rakitića, ostaje na izborniku Niki Kovaču, koji će priliku dati 'šarenom' sastavu i nekima od novih kandidata za Svjetsko prvenstvo.

U to društvo ne spada Ivan Rakitić, koji je prije sedam godina odlučio izabrati Hrvatsku umjesto Švicarske i večeras je sigurno prva zvijezda u St. Gallenu. Zaustavljali su Raketu mnogobrojni prolaznici i tražili autograme i fotografiranje prilikom šetnje, a kako će mu biti večeras na rasprodanom stadionu, ostaje nam za vidjeti. Jedno je sigurno, Rakitić neće previše slaviti ako zabije.

"Ne. Neću slaviti. Zbog poštovanja prema Švicarskoj, zemlji u kojoj sam rođen i odrastao te tim ljudima koji su mi puno toga dali", izjavio je Raketa za Sportske novosti te dodao kako se neći ni ljutiti ako mu domaći navijači budu zviždali.

"Izabrao sam Hrvatsku, međutim Švicarska mi je također u srcu. I supruzi Raquel jako se dopada ovdje, iako je Španjolka", rekao je kapetan Seville i za kraj poslao važno upozorenje koje se tiče Hrvatske i prijateljskih utakmica.

"Budući da je ovo prijateljski dvoboj, svjestan sam opasnosti koje on nosi jer često smo u takvim utakmicama znali biti ispod onoga što možemo. No, vjerujem da ćemo u St. Gallenu potvrditi uzlaznu putanju, u tom slučaju možemo pobijediti. Koristilo bi za opće raspoloženje prije Brazila", upozorio je hrvatski reprezentativac.

Sportski.net/T.H.