MARIJAN BUDIMIR "U Čitluku želimo uzeti maksimalan broj bodova"

Marijan Budimir
NK Široki Brijeg

Široki Brijeg i Posušje u nedjelju, 5. studenoga s početkom u 13 sati na čitlučkim Barama imat će susjedski ogled u sklopu 13. kola Premijer lige BiH.

Ovo će biti prvi domaći susret širokobrijeških Plavo-bijelih koji će biti odigran „na strani“ zbog započetih radova na rekonstrukciji terena i postavljanja hibridnog travnjaka na stadionu Pecara.

Na današnjoj konferenciji za medije utakmicu su najavili šef stručnog stožera Marijan Budimir i kapetan Marijan Ćavar.

„Možemo očekivati utakmicu punu naboja, jer je to susjedski derbi između dvije kvalitetne momčadi koje se dobro poznaju. Mi nakon dva gostujuća poraza želimo na ovoj utakmici uzeti maksimalan broj bodova. Sigurno bi nam bilo puno lakše i draže da igramo na našoj Pecari, ali igramo u Čitluku i pokušati ćemo iskoristiti to kao naš domaći teren“, kazao je Budimir i dodao kako ga raduje širina rostera na koju nije mogao računati na prethodnoj utakmici.

„Dobro se pripremamo za ovaj susret. Radimo na nekim manjkavostima iz prošlih utakmica. Neki igrači koji su bili ozlijeđeni se vraćaju i mislim kako ćemo u dobrom ozračju dočekati utakmicu protiv Posušja“, dodao je Budimir.

Optimizam uoči ogleda na čitlučkim Barama podijelio je i kapetan Marijan Ćavar istaknuvši kako „s obzirom na protivnika koji nam slijedi ne trebamo uopće gledati gdje igramo“.

„Bilo bi nam bilo lakše da ovu utakmicu igramo pred našim navijačima na Pecari, ali ne sumnjam kako će Bare biti ispunjene našim navijačima. Utakmice su uvijek pune naboja i ovaj susret dočekujemo u potpunosti spremni. Vjerujemo u pobjedu protiv Posušja kojom bi se izvukli iz negativnog niza koji smo imali do sada i krenuli u neki pozitivan niz“, kazao je Ćavar.

Iz kluba je stigla informacija kako se navijači i simpatizeri Širokog Brijega pozivaju da koriste ulaz Jug na stadionu Bare. Cijena ulaznice je 10 KM uz napomenu kako za ovu utakmicu vrijede godišnje ulaznice.

Glavni sudac novog susjedskog ogleda bit će Dragan Kesić iz Gradiške. Njemu će asistirati Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Sreten Udovičić iz Prijedora.