MANIJACI UOČI VELEŽA "Potvrdilo se da ste kvarljiva roba"

Manijaci Željezničar
The Maniacs

FK Željezničar nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi. Nakon odigranih 16 kola Plavi s Grbavice imaju svega 20 bodova i nalaze se na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice Premijer lige BiH. U posljednjem kolu Željezničar je doživio težak poraz od Slobode (3:0). Na kraju utakmice najvatreniji navijači Željezničara, Manijaci, izvrijeđali su svoje nogometaši i okrenuli im leđa.

Željezničar u petak očekuje derbi s Veležom. Uoči tog susreta Manijaci su izdali priopćenje.

"Tolerancija navijača, kada je u pitanju podrška nogometašima, ima svoj prag, koji su igrači Želje prešli u Tuzli. Manekeni na terenu, čast izuzecima, priredili su nam još jedno neugodno iznenađenje u nizu. Je li ovako sramotan i bezobrazan pristup način da nam se zahvalite za podršku koju ste do sada dobivali? Na ovom primjeru se potvrdilo da su igrači ''kvarljiva roba'', ali s druge strane je dobro da navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla i da se ne trebaju vezivati za njih. Ostavimo ih sada po strani", navode.

"S ovim porazom Željo se primaknuo dnu ljestvice i jasno je da izlaz iz ove krize nimalo neće biti lagan posao. Kada se redaju pobjede ili kada Željo igra u Europi stadion je pun ili skoro pun i to je razumljivo, dok kada ''brod počne tonuti'' stadion se polako prazni, e to je trend koji trebamo zaustaviti i pokazati da smo mi tu i kada je najteže i da smo baš tada najzagriženiji! Utakmica protiv Posušja je bila dobar putokaz za ovo što se piše iz razloga jer je kop bio pun, ali navijači s ostalih tribina mogu i moraju bolje i trebaju se ugledati na Jug! Ovo je posljednja domaća utakmica u ovoj godini na našoj Grbavici, ne smijemo podbaciti s posjetom. Pored toga što je derbi utakmica pred nama rezultatski vrlo bitna, također je bitna i što na njoj Manijaci tradicionalno obilježavaju rođendan grupe", ističu.

"Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo sve navijače Želje koji se na neki način osjećaju Manijacima da nam se pridruže u kopu, jer tu im je i mjesto odakle najviše mogu pomoći klubu. Također razlog više za dolazak na Jug je i to što je ovo možda i posljednja utakmica na ovoj/staroj Južnoj tribini, prije njene rekonstrukcije, koja će nadamo se početi na stanci. Utakmica se igra u petak s početkom u 18:00 sati. Ne kasnite s ulaskom na stadion! Poslije posla, škole, treninga, prije večernjeg izlaska – pravac Grbavica, pravac Jug", poručili su Manijaci.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.