IVICA BARBARIĆ "Svjesni smo da ne igramo dobro i moramo biti samokritični"

Ivica Barbarić Renato Josipović
Ante Slišković

Posljednju utakmicu 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će Široki Brijeg i Borac u subotu na Pecari. Derbi susret ovog kola počinje u 18:30 sati uz izravan prijenos na Areni Sport.

Sraz drugoplasirane i trećeplasirane momčadi na tablici na današnjoj konferenciji za medije najavili su šef stručnog stožera Ivica Barbarić i vratar Renato Josipović.

„Za nas je ovo vrlo važan susret u borbi za Europu. Borac ima jako širok kadar kvalitetnih igrača i nekoliko jako dobrih pojedinaca. No, mi se moramo fokusirati na sebe i biti samokritični. Svjesni smo kako ne igramo dobro i moramo podići svoju igru na bolju razinu. Nadam se da će ishod ove utakmice biti povoljan za nas“, rekao je Barbarić.

Za subotnji derbi na Pecari šef stručnog stožera Plavo-bijelih ima „slatke brige“ po pitanju igračkog kadra.

„Nemamo kadrovskih problema uoči ovog derbija. Jedino imamo nekoliko rekonvalescenta. Tu prije svega mislim na Valinčića koji je bio virozan nekoliko dana, ali sada je spreman za utakmicu“,naglasio je Barbarić.

Vratar Renato Josipović je istaknuo kako vjeruje u svoju momčad i stručni stožer, njihovo zajedništvo i konačni uspjeh Širokog Brijega koji, kako je naglasio, zaslužuje igrati u Europi.

„Možemo svladati Borca. Želimo ostaviti srce na terenu i našim navijačima donijeti pobjedu koju dugo čekamo na Pecari. Mislim da nismo bili pravi kao u prvom dijelu sezone, ali trudimo se i radimo kako bi izišli iz ove krize i došli do pobjede koja bi nam puno značila“, rekao je Josipović.

I šef stručnog stožera i prvi vratar Širokog Brijega naglasili su kako shvaćaju kritike navijača, posebice one koje su konstruktivne, ali i izrazili nadu kako upravo uz podršku navijača, koja je sada najpotrebnija, mogu prebroditi krizu rezultata i zajedno ostvariti zacrtani cilj.

Pravdu u derbiju na Pecari dijelit će Sabrija Topalović iz Zenice.