GOŠK odnio bod iz Mostara, Velež promašio penal u 92. minuti

Velež GOŠK
Sportsport.ba

U posljednjem susretu nepotpunog drugog kola Premijer lige ovog vikenda snage su u Mostaru odmjerili Velež i GOŠK.

Na kraju je završilo 0:0, iako su domaći bili veliki favoriti.

Nismo vidjeli puno uzbuđenja, gosti su pružili hrabru partiju, te su sigurno sretniji dočekali kraj susreta i posljednji zvižduk sudije Admira Musića iz Sarajeva.

Velež je bolje otvorio utakmicu, imao puno veći posjed, ali izostale su prave prilike.

Krajn je pokušao sa 25 metara, Bobić je obranio, a zatim gužva pred golom GOŠK-a, no nisu se snašli domaći, tačnije Džafić i Krajnc su zasmetali jedan drugom.

Pet minuta kasnije velika šansa za goste. Šero je presjekao jednu loptu, sjajno šutirao, no Hadžikić sjajno reagirai na semaforu je ostalo 0:0.

Na poluvrijeme se i otišlo pri rezultatu 0:0.

Velež je imao posjed i u drugom dijelu, krenuli su sve ofanzivnije, ali nije bilo ideje protiv sjajnog taktički postavljenog GOŠK-a.

Haskić je u 73. minuti imao veliku šansu, no sa osam metara je pucao preko gola.

Pokušao je nakon toga i Oreč, dok gosti i nisu puno mislili na ofanzivu, s obzirom da je glavni cilj sačuvati mrežu na ovom teškom gostovanju, posebno nakon što su u prvom kolu upisali poraz na svom terenu protiv FK Tuzla City, no da su imali hrabrosti u pojedinim situacijama sve je moglo biti drugačije.

Veliku šansu imao je Janković, no prepao se situacije, pa je Zvonić uspio blokirati i spasiti Velež. Na samom kraju, u sudačkoj nadoknadi jedanaesterac za domaće. Sudac Musić je potpuno opravdano pokazao na bijelu točku, Haskić je uzeo loptu, no bivši Rođeni Adnan Bobić čita njegovu namjeru i šokira domaće.

Ostalo je 0:0 i GOŠK je zasluženo osvojio bod, a Denis Ćorić taktički odlično zaustavio Rođene. Nedostajalo je gostima malo hrabrosti ali i kvalitete u ofanzivnom dijelu da odnesu sva tri boda, jer su imali bolje šanse od Veleža koji nije pokazao puno, za razliku od prvog susreta protiv Zvijezde 09 kada je efikasnom partijom sve oduševio (5:0). Žalit će Rođeni za jedanaestercom, ali moraju se okrenuti već derbiju sljedećeg kola protiv Zrinjskog. 

Sportsport.ba

Standings provided by Sofascore