BURNO NA GRBAVICI Željezničar i Sarajevo u utakmici s tri crvena kartona podijelili bodove

Željezničar Sarajevo
fkz.ba

Željezničar i Sarajevo odigrali su bez golova u velikom derbiju 26. kola prvenstva Bosne i Hercegovine. Sarajevo je ostalo na dva boda zaostatka za trećim mjestom, koje vodi u Europu, a Željezničar je ostao na predzadnjem mjestu, izjednačen s Tuzla Cityjem i Igmanom.

U vrlo slaboj utakmici glavni akter bio je sudac Ermin Sivac, koji je do poluvremena isključio dva igrača Željezničara. Prvo je u 20. minuti isključio bivšeg Osijekova igrača Amera Hiroša, koji je udario bivšeg Dinamova igrača Edina Julardžiju. U nadoknadi prvog dijela pokazao je crveni karton Edinu Cocaliću zbog rušenja Francisa Kyeremeha u izglednoj prilici.

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu jer je u tunelu došlo do incidenta između domaćeg igrača Semira Štilića i gostujućeg igrača Slaviše Radovića. Portal Klix.ba prenosi kako je Radović udario Štilića zbog čega su gosti na drugo poluvrijeme istrčali s desetoricom.

Iako je Sarajevo čitavo drugo poluvrijeme igralo s igračem više, nije uspjelo stvoriti pravu šansu sve do zadnjih sekundi. Tad je Mehmedović odlično pucao glavom, a Muftić sjajnom reakcijom izvadio loptu ispod grede.

 
Standings provided by Sofascore