BUDIMIR PRED UTAKMICU PROTIV BORCA "Moramo biti strpljivi i pametni"

Marija Budimir i Slaven Tomić
NK Široki Brijeg

U novom velikom derbiju, odgođenoj utakmici 1. kola Premijer lige BiH, Široki Brijeg će dočekati banjalučki Borac u srijedu na Pecari u 18:30 sati.

Sraz trenutačno dviju najboljih momčadi u prvenstvu  najavili su šef stručnog stožera Marijan Budimir i vezni igrač Tomislav Tomić.

„Nadam se kako će svi akteri na terenu opravdati epitet derbija. U pitanju je utakmica trenutačno dviju prvoplasiranih momčadi. Borac je respektabilna momčad. Imaju pet vezanih pobjeda i ovdje dolaze u dobroj formi, naletu“, istaknuo je Budimir.

Trener Širokog Brijega naglašava kako je Borac momčad koja igra na rezultat.

„Igraju na rezultat, znaju kada trebaju napasti, kada se povući, kada napraviti prekid... Imaju iskusne igrače. Moramo biti strpljivi i pametni u ovoj utakmici. Iz naše faze obrane sve polazi“, rekao je Budimir i naglasio kako ima veliko povjerenje u svoju momčad.

„Imam apsolutno povjerenja u ove momke, njihovo znanje, karakter i volju. Na terenu želimo pokazati što treniramo i na kraju slaviti“, naglasio je.

Iskusni Tomislav Tomić je poručio kako vrlo dobro zna koliko je podrška navijača bitna stavka u utakmicama na Pecari.

„Iz iskustva igranja u drugim klubovima znam kako je Pecara jako teško gostovanje. Ovdje nikome nije lako igrati, stadion je mali, akustičan i podrška navijača uvijek nosi momčad. Navijačima zahvaljujem na jako dobroj atmosferi protiv Sarajeva i pozivam ih da dođu u što većem broju i protiv Borca te da nas svojim navijanjem nose do pobjede“, kazao je Tomić.

„Čeka nas još jedan derbi, teška i zahtjevna utakmica. Na treninzima radimo maksimalno i idemo ponizno iz utakmice u utakmicu. Vjerujemo u novu pobjedu pred svojim navijačima“, dodao je.

Marijan Budimir za utakmicu s Banjalučanima na raspolaganju neće imati standardnog Marka Capana koji je zaradio suspenziju zbog trećeg žutog kartona koji je dobio nakon derbija sa Sarajevom.

Nogometni savez BiH odredio je kako će pravdu u novom derbiju na Pecari dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici su mu Hasan Nanić iz Bužima i Goran Ilinčić iz Prijedora. Četvrti je sudac Dragan Kesić iz Gradiške.

Utakmica će biti u izravnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport TV.